Tapahtumien muistiot

<< Palaa
12

Photo

Klubin gastronominen kerho kokoontui 12.3. juusto- ja viini tastingiin.                                                                     Tilaisuus järjestettiin Kauppaseuran tiloissa ja juustoasiantuntijana oli Eija Ahvenjärvi Juustosopista ja viinit valitsi Matti Sievänen. Nämä asiantuntijat olivat yhdessä suunnitelleet ja valinneet juustot ja viinit toisiinsa sopiviksi ja erinomaisesti onnistuneet tässä.

Tilaisuuden aluksi perinteisesti nautimme kuohuvaa; nyt Cava Guilera Brut Gran Reserva. Tämän kanssa maistelimme hollantilaista vuoden vanhaa vuohenmaito goudaa; Amaltura Old.

Asiantuntijoillemme olimme antaneet ohjeen, että tilaisuus mielellään olisi sellainen ettei kotiin mennessä nälkä pakottaisi grillikioskille. Siispä juustotastingin ”lämpimäksi pääruoaksi” nautimme ranskalaista Mont d’Or AOP juustoa. Se on kausituote jota on saatavilla syys-maaliskuun välisenä aikana. Juusto oli lämmitetty uunissa; 175 astetta ja 20 minuuttia. Vaalean leivän kanssa toimi hienosti mini.fonduena.

Jäälleen kerran todistimme miten erinomaisesti valkoviini voi toimia juuston kanssa. Tällä kerralla tämän todisti Weingut Kirsten 1904.

Edellä mainittujen lisäksi nautimme espanjalaista vajaan vuoden ikäistä lampaanmaitojuustoa Zamorano DOP. Erinomainen pitkä, vahvahko maku. Sveitsiläinen klassikko-juusto Kaltbach Gruyere AOP toimi hienosti herkuttelujuustona.

Viineistä, mainittujen lisäksi, maistelimme

Scriani Valpolisella DOC Classico Superiore

Ch Chasserat Ch Moulin de Chasserat 2009

Ch Tour Grand Faurie 2010

Illan kuluessa Eijan ja Matin kanssa kehkeytynyt varsin vilkas keskustelu juustoista ja viineistä, niiden saatavuudesta ja hinnoista, kertoo siitä että kerholaiset olivat todella kiinnostuneita ja tilaisuus oli siten onnistunut. Tilaisuuteen osallistui 20 kerhon jäsentä.


GASTROKERHON JUUSTO- JA VIINI-ILTA