Tapahtumien muistiot

<< Palaa
13

Siviilien evakkotiestä näyttely Tampereelle

Siviilien evakkotiestä vuosina 1939-44 koottu näyttely avataan Tampereen Suomalaisella Klubilla talvisodan päättymisen muistopäivänä, keskiviikkona 13.3 klo 12. Karjala-lehti on koonnut näyttelyn SA-kuvista ja klubin tiloihin Puutarhakadulle tulee myös hieman ajan henkeen liittyvää esineistöä Karjalaisseurojen Tampereen piiriltä.

Kaikille avoin maksuton näyttely kuvaa osaltaan muun muassa lasten ja naisten kohtaloita tuona aikana. Sota vaikuttaa taustalla, mutta pääasia on kertoa, kuinka siviilit kantoivat osansa raskaina vuosina.

Pyrimme välittämään aikakauden tunnelmaa. Mukaan on lisätty hieman faktatietoa ja alustavasti muun muassa koulut ovat olleet kiinnostuneita näyttelystä. Osa teksteistä on Karjala-lehden Evakkojuna 2017 yhteydessä saaduista tarinoista.

Näyttely on avoinna kesäkuun alkuun. Talvisodan alkamisesta tulee 30.11. kuluneeksi 80 vuotta. Kutsumme teidät näyttelyn avajaisiin. Paikalla ovat mm. Tampereen Suomalaisen Klubin johtokunnan puheenjohtaja hallintotieteiden tohtori, professori Pasi-Heikki Rannisto, klubin tiedotustyöryhmän jäsen Sointu Lanki sekä Karjala-lehden päätoimittaja Markus Rissanen ja Karjalaiseurojen Tampereen piirin kunniapuheenjohtaja Tuomo Nenonen.

Tampereen Suomalaisen Klubin ravintola ja näyttelytila ovat avoinna ke 13.3. alkaen ma-pe klo 11-14, ke 11-21 ja la klo 10.30-15. Näyttelyä voidaan esitellä myös muina aikoina sopimuksen mukaan, yhteydenotot: sointula@kolumbus.fi / Sointu Lanki. Näyttelytiedot: Sointu Lanki ja Karjala-lehti, päätoimittaja-toimitusjohtaja Markus Rissanen: markus.rissanen@karjala-lehti.fi tai p. 040 701 2461.