Tapahtumien muistiot

<< Palaa
26

Maanantaina 26. marraskuuta vietettiin Ruutiukkojen perinteistä joululounasta.  Marskin saliin asettautui lähes sata ukkoa puolisoineen ja seuralaisineen.  Sadanpäämies avasi tilaisuuden ja kohotti glögilasin, johon kaikki yhtyivät.  Ruutisihteeri Markku Rauhalahti esitteli itse paikalle tuomansa joulukuusen.

Lounasjuhlan musiikillinen anti oli runsas.  Ruutiveli Juhani Merikanto ja sellisti Jorma Liimatta esittivät professori Taneli Kuusiston hienon kappaleen "Consolation".  Sello ja piano soivat hienosti yhteen.  Juhani jatkoi säestämällä yhteislaulu "Joulupuu on rakennettu".  Hieman myöhemmässä ohjelmassa esiintyivät ukkojen vanhat tutut "Kannaksen Pojat" Juha Repo, Tuiki Latvala ja Johanna Lantto ja tarjosivat useampiakin sikermiä kevyttä ja klassista joulumusiikkia.  Lounastilaisuuden loppukappaleena laulettiin jälleen yhteisesti "Maa on niin kaunis".

Ruutisihteeri Timo Tulosmaa esitti koostamansa kuvallisen katsauksen Ruutiukkojen vuoden 2018 toimintaan.  Kokousesitelmäohjelma on ollut runsas ja monipuolinen.  Ohjelmistosta poimittakoon erityisesti esiin 100 vuotiaan jääkäriliikkeen runsas rooli kevätkaudella.

Ruutiveli Sakari Isosomppi nimitettiin Vuoden Ruutiukoksi 2018.  Sadanpäämies ojensi hänelle Ruutiukkojen standaarin.

Rovasti Esa Eerola oli ystävällisesti liittynyt Ruutiukkojen joukkoon ja hän esitti ruokarukouksen.  Esalla on hieno, vakuuttava taito kirkollisten esitysten pitämiseen.

Päivän varsinainen ydin toki oli joululounas.  Sen oli kattanut tietenkin Christina Suomisen johdolla Klubiravintolan ammattitaitoinen joukkue.  Lounas oli herkullinen: 

Sen suomalaisen jouluinen maku säilyi makuhermoissa vielä pitkään tilaisuuden päättymisen jälkeen.  Tämä lounastilaisuus päättyi kahviin, joulutorttuun, Kannaksen Poikien musiikkikimaraan ja edellä mainittuun "Maa on niin kaunis"-kappaleeseen.

Ruutisihteeri Pentti Väänäsen valokuvia lounastilaisuuden tyytyväisestä väestä voit katsella täältä (klikkaa klinkkiä)

https://photos.app.goo.gl/S1MT5VBXvWww9Zku7