Tapahtumien muistiot

<< Palaa
19

Uskolliset Ruutiukot ryhmäpotretissa Ruutiukkojen juhlakokouksessa 19.11.2018.  Oikealla Sadanpäämies Jukka Sola, vasemmalla Ruutiukot 45 vuotta-reliefin suunnittelija ja valaja Sakari Isosomppi.  Projektorin näytöllä näkyy kyseinen reliefi.

Maanantaina 19.11.2018 tuli kuluneeksi päivälleen 45 vuotta siitä kun Ruutiukot perustettiin Suomalaisen Klubin harrastuskerhoksi.  Tuon tapahtuman myötä Ruutiukot ovat joka maanantai klo 12.00 kokoontuneet kuulemaan kiinnostavia, ajankohtaisia, historiallisia jne. asiantuntijaesitelmiä, nauttimaan ruutilounasta ja vaihtamaan keskenään ajatuksia maailman menosta ja toisiaan kiinnostavista asioista.

Tänään Ruutiukkomääritelmä kuuluu näin:  "Ruutiukot on yksi Tampereen Suomalaisen Klubin johtokunnan alaisista harrastuskerhoista. Ruutiukot ei ole rekisteröity yhdistys, vaan Klubin sisäinen senioriyhteisö, joka perustettiin aikanaan sellaisten klubilaisten veljespiiriksi, jotka ”eivät enää ole mukana työelämässä, mutta pysyttelevät vielä muonavahvuudessa”. Jäseneksi voi liittyä Klubin jäsen, joka on seniori, t.s. eläkkeellä, tai jolla ainakin ikää on jo riittävästi (vähintään 65 vuotta)."

Ruutiukkoja on tänä päivänä Suomalaisen Klubin jäsenrekisterissä 235 henkeä.

45 vuoden taival huomioitiin juhlakokouksella.   Istuva Sadanpäämies Jukka Sola avasi juhlapuheessaan  tuon 45 vuoden taipaleen ja merkittävät tapahtumat.  Ruutiveli Sakari Isosomppi kertoi veljilleen mikä on ja miten syntyi "Ruutiukot 45 vuotta"-reliefi eli "Kivelä-reliefi", joita tässä kokouksessa jaettiin uskollisille Ruutiukoille 12 kappaletta.  Kokouksen päätteeksi ruutiveli, Eeron poika Juhani Kivelä kertoi isästään ja hänen aatemaailmastaan.  Ennen lounasta kohotettiin lähes puolen vuosisadan matkan ja uskollisten Ruutiukkojen kunniaksi "Kivelä-malja".

Ruutiukot 45 vuotta-reliefillä palkittiin seuraavat uskolliset Ruutiukot:

Anttila Matti
Hytönen Olavi
Kangasniemi Olavi
Olavi Kantelinen
Kivelä Juhani
Lepaus Martti
Ruosteenoja Reino
Salokannel Timo
Suvitie Olavi 
Toivonen Veikko 
Vuorinen Tapio
Öistämö Juhani 


Juhlakokouksessa pidetyt puheet löytyvät tästä (klikkaa alla olevia nimikkeitä):

Sadanpäämies Jukka Sola; Ruutiukkojen 45-vuotisjuhla 19.11.2018.pdf

Puhe Ru45 Isosomppi.pdf

Ruutiukot 45 19.11.2018 Juhani Kivelä.pdf