Tapahtumien muistiot

<< Palaa
09

Cats on valtava musikaali-ilmiö. Vuoden 1981 ensi-illan jälkeen se on rikkonut kaikki ennätykset, ja sen on nähnyt lähes 80 miljoonaa katsojaa ympäri maailman. Musikaalin kohokohta, Barbra Streisandinkin tulkitsema Memory on yksi kauneimmista ja tunnetuimmista musikaalisävelmistä.

Andrew Lloyd Webberin musikaalin Tampereen Teatterin versio oli vauhdikas, värikäs, visuaalinen, musikaalinen, viihdyttävää katsottavaa ja kuultavaa. Ehdottomasti näkemisen väärti kappale.  Ei siinä varmaankaan ollut isoa siivua suomalaisuuden aatetta mutta ei kai varsinaisesti mitään suomalaisuuskielteistäkään.  Ainakin jos unohtaa tämän maailmaa valloittaneen musikaalin anglosaksisen alkuperän ja sen mukana noiden kissojen nimet.   Mutta kissat ovat universaaleja.   Joka tapauksessa: Tampereen Suomalainen Klubi kiittää Tampereen Teatteria.  Tullaan mielellään toistekin.

Tamperelaisen Cats'in ohjaus on Georg Malviuksen, joka tätä ennen on kunnostautunut musikaaleilla "Les miserables" ja "Sugar - piukat paikat".  Ja onnistui mies kyllä nytkin.

Cats on menevän musiikin ja laulujen sekä energisen tanssin muotoon puettu joukko tarinoita kissojen elämästä.  Ei kai siinä varsinaista juonta kamalasti ollut mutta se ei häirinnyt.  Tarinoita oli ja ne kulkivat, niitä oli kiva katsella ja puoliajat solahtivat niin ettei oikein huomannutkaan.  Loppuaplodit olivat pitkät, väliaplodit vähän lyhyemmät.  Ja näytti siltä, että näyttelijätkin nauttivat.  Illan henkilökohtainen kohokohta oli kun osa kissoista lähti vaeltelemaan katsomoon tuolien selkänojien päällä ja ohikulkeissaan kopsautti minua tassullaan päähän. 

Kissoille pitkää ikää Tampereella.