Tapahtumien muistiot

<< Palaa
30

Ruutiukkojen kevätretki avec tehtiin keskiviikkona 30.03.2016 museokierroksena Tampereella. Klo 10 kokoonnuimme Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseolla, jota esitteli meille museoyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Markku Rauhalahti. Museon näyttelyä ylläpitävä taustayhteisö on Tampereen Suojeluskunta- ja Lottamuseoyhdistys ry. Yhdistys on perustettu Tampereella vuonna 2004.

 

 

Ruutiukkoveli Harri Kause lahjoitti museolle Jääkäri-invalidi -lehden numeron vuodelta 1930.

Museoon tutustumisen jälkeen siirryimme Museokeskus Vapriikkiin, jossa nautimme yhteisen lounaan ravintola Valssissa. Lounaan jälkeen tutustuimme Postimuseon näyttelyyn "Salaista jääkäripostia".

 

 

Näyttelyä esitteli meille FT Tuomas Hoppu.  Näyttely esittelee elämyksellisellä tavalla jääkärien lähdön syitä, leirielämää, rintamalla oloa sekä kertoo salaisesta kirjeenvaihdosta jääkärien ja läheisten välillä. Esillä on harvinaista esineistöä yksityiskokoelmista, lisättyä todellisuutta, rfid-soittimia, animaatiota ja filmiä. Näyttelyn käsikirjoitus pohjautuu Tuomas Hopun kirjoittamaan kirjaan ”Jääkärit Saksan tiellä”.

Postimuseon jälkeen monet kävivät omatoimisesti katsomassa Vapriikin Kivimuseota. Sen kokoelman on kerännyt ja lahjoittanut Tampereen kaupungille Paavo Korhonen.

Ruutiukot kiittävät Markku Rauhalahtea retken organisoinnista.

Retkikuvat: Markku Rauhalahti