Tapahtumien muistiot

<< Palaa
08
Tampereen Suomalaisella vietettiin tänään Suomalaisen Musiikin Päivän 8.12.2015 illalla Jean Sibeliuksen 150 v-syntymäpäivää.  Paikalla oli huima joukko Tampereen Konservatorion ja TAMK/Musiikin lahjakkaita 10-20 vuotiaita muusikoita ja muusikon alkuja.

Kaikista heistä kuullaan tulevina vuosina.  Ryhmän taustalla vaikuttivat konservatorion rehtori Sampsa Konttinen sekä lehtorit Silva Koskela, Susanna Tenkanen-Lindeman ja Markus Tyrväinen.  Kiitokset teille kaikille 150 vuoden painoarvolla.

Paikalla oli lisäksi asiansa tunteva ja laadukas joukko kuulijoita, jotka osasivat antaa runsaat aplodinsa taitaville esiintyjille.  Uskon, että he ovat samaa mieltä kun ajatellaan, että tätä lisää Suomalaiselle Klubille.

Ja pisteeksi i:n päälle:  Chrisse joukkoineen tarjosi yleisölle ja muusikoille kinuskikakkua.  Sitä samaa, jota Sibeliuskin aikanaan nautti ennen nukkumaanmenoa.

Kerran vielä:
Ilta oli hieno.  On selvää, että tänä päivänä ja näihin aikoihin on tarjolla paljon Sibelius-aiheista ohjelmaa.  Ja niin pitääkin.  Mutta uskon myös, että tänä iltana Marskin salissa mukana olleet kuulivat sellaista nuorta energistä osaamista, joka kannustaa uskomaan suomalaisen kulttuurin jatkuvaan elämiseen ja esillä pysymiseen.  Ja jota kannattaa kannustaa.