Katso

<< Palaa
HYVÄT TAMPEREEN SUOMALAISEN KLUBIN YSTÄVÄT
Risto Harisalo

Klubillamme avautui 2.11.2016 Tuntematon sotilas –elokuvan julistenäyttely, joka on avoinna aina 31.1.2017 asti kolmannessa kerroksessa. Näyttely on ainutlaatuinen ja siksi ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Näyttelyn on koonnut toimitusjohtaja Arto Huhtinen, jonka mielestä Tuntemattomasta sotilaasta on tullut olennainen osa suomalaisuuden henkistä kudosta. Elokuvasta on mukana kulttuurihistoriallisesti merkittäviä ulkomaisia julisteita.

Klubimme johtokunnan varapuheenjohtaja, kenraali Kalervo Sipi avasi näyttelyn tarkastelemalla laajasti kirjan ja elokuvan kansallista ja kansainvälistä merkitystä. Hän palautti mieliin kirjan huomattavat painosmäärät ja elokuvan katsojaluvut, jotka molemmat ovat erittäin korkeita. Kenraali Sipi puhui empaattisesti kirjan hahmoista ja heidän merkityksestään johtamis- ja sotilaskoulutuksessa niin meillä kuin muuallakin. Hän palautti mieliin elokuvan keskeisen aseman eri maissa tehtyjen vastaavien elokuvien rinnalla. Hänen mielestään elokuva on primus inter pares niiden joukossa.

Näyttelyn avajaisissa tunnelma oli kenraali Sipin ja Huhtisen puheiden ansiosta isänmaallinen ja vapautunut. Läsnäolijat tutustuivat julisteisiin Arto Huhtisen avustamana ja kertomusten ryydittäminä. Näyttely on avoinna 

1. ma-ti klo 11.00 – 14.00
2. ke klo 11.00 – 19.00 
3. pe klo 11.00 – 14.00
4. la klo 10.30 – 15.00

Tervetuloa tutustumaan. Muistattehan, että voitte myös halutessanne tilata ruokailun näyttelytiloihin.

Risto Harisalo (esimies)

Kommentit

Ole ensimmäinen kommentoija!

Kommentoi

Vain rekisteröityneet voivat kommentoida.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt ja haluat kommentoida, rekisteröidy tästä sivustolle.
Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sivustolle.

Julkaistu 06.11.2016