Katso

<< Palaa

The Way We Rock


The Way We Rock on ainutlaatuisesti kirjoitettu ja toimitettu kuvaus tamperelaisen Fastems - yrityksen asiakaslupauksesta sitä kannattavine filosofisine ja kulttuurillisine perusteineen. Kirjan ainutlaatuisuus on sen rohkeudessa avata yrityksen sisin arvioitavaksi. Se on hyvin kuvitettu ja toimitettu.

Koska kirja on kirjoitettu suomeksi, englanniksi ja saksaksi, se harjaannuttaa lukijaa näissä kielissä. Erityisen miellyttävää on englannin varjoon jääneen saksan kielen mukaanotto. Saksaa ei todellakaan pidä unohtaa. Erään suuresti arvostamani yritysjohtajan kärjistävän näkemyksen mukaan ”englannilla pärjää rannikkoseuduilla, saksalla sisämaassa”. 

Kirja jakaantuu kolmeen osaan, Fastemsin selkärankaan, jakamisen ja välittämisen kulttuuriin ja jatkuvaan kehittämiseen tosiasiat tunnustaen. Yrityksen selkäranka on automaatiota intohimonaan pitävien ihmisten yhteisö, jossa luottamus tuo ihmiset yhteen, pitää heidät yhdessä ja saa heidät ponnistelemaan yhdessä. Luottamuksen sateenvarjon alla on luonnollista auttaa työtovereita ja pyytää heiltä apua. Virheiden myöntäminen ja korjaaminen ilman syyttelyä kuuluvat yrityksen henkiseen selkärankaan. 

Jakamisen ja välittämisen kulttuuri korostaa suoraa ja rehellistä puhetta kaikissa tilanteissa. Ymmärtävää kuuntelua tarvitaan omien mielipiteiden tuulettamiseksi. Palautteen on oltava rakentavaa eikä vastakkainasetteluun perustuvaa. Yhteisyö ja rohkaiseminen vievät asioita eteenpäin. Työelämässä luonnostaan syntyvissä konflikteissa on pysyttävä puheväleissä.

Tosiasioihin perustuvan jatkuvan kehittämisen tarkoituksena on pyrkimys täydellisyyteen. Se edellyttää opiskelua, suunnittelua ja keskittymistä omaan ja yhteiseen suoritukseen asiakkaiden parhaaksi. Hyvä työ, jossa autetaan ja rohkaistaan kaveria ja ollaan hänelle esimerkkinä, käynnistää koko yritykseen leviävän myönteisen ketjureaktion. Hyvä sana motivoi voimakkaasti. 

The Way We Rock on arvokas kulttuuriteko. Se kuvaa yrittäjyyttä järjen ja sydämen yhteispelinä, josta koko yhteiskunnan henkinen ja aineellinen vauraus kumpuavat. 

Risto Harisalo
Tampereen Suomalaisen Klubin esimies

Kommentit

Ole ensimmäinen kommentoija!

Kommentoi

Vain rekisteröityneet voivat kommentoida.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt ja haluat kommentoida, rekisteröidy tästä sivustolle.
Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sivustolle.

Julkaistu 25.08.2016