Katso

<< Palaa

... ja juhlat ovat jo syyskuussa ...


Tampereen Suomalainen Klubi täyttää tänä vuonna 125 vuotta ja sitä on todella aihetta juhlia. Klubin johtokunta ja sen asettama juhlatoimikunta toivovat, että klubilaiset viihtyisivät juhlissamme, kokisivat arvojemme elinvoiman ja saisivat hengen eväitä kohdata tulevaisuus. 

On tietenkin vastattava kysymykseen miksi Klubimme viettää 125 -vuotisjuhlaa. Ensimmäisen vastauksen mukaan Klubi on menestyksellisesti läpäissyt aikojen ongelmat ja olosuhteet dialogisena yhteisönä. Ihmiset tarvitsevat tuekseen tällaisia yhteisöjä, joissa he voivat jakaa ajatuksiaan, koetella näkemystensä kantavuutta ja nähdä pidemmälle. Ihmiset ovat tällaisen yhteisön resurssi. He ovat klubi.

Toisen vastauksen mukaan yhteiskunnallisten ja globaalien olosuhteiden ennakoimattomuudessa ja epävarmuudessa tarvitaan monia erilaisia dialogisia yhteisöjä, joissa ihmiset voivat kohdata toisensa. Aiemmin tästä tehtävästä vastasivat monet pienet kunnat omine yhteisöineen. Tuolloin ihmiset elivät lähellä toisiaan, tunsivat toisensa ja heillä oli vastuullaan monia asioita ja tehtäviä. Vaikka monet asiat erottivat heidät, heidän oli silti kohdattava toisensa kasvoista kasvoihin ja haettava yhteisiä vastauksia kysymyksiinsä. 

Tuota Suomea ei enää ole ja ehkä juuri siksi ihmiset tuntevat olevansa yksin juurettomina ja voimattomina eikä heillä ole tukenaan luontevia dialogisia yhteisöjä. Kun ihminen tuntee olevansa yksin omien ajatustensa kanssa, pelot korvaavat toiveet. Informaatioteknologian kehityksestä huolimatta ihmiset puhuvat yhä useammin toistensa ohi ja pitävät omia näkemyksiään totuuden mittana. 

Tampereen Suomalaisen Klubin 125 -vuotishistoria on vahva osoitus Klubin kyvystä toimia dialogisena yhteisönä ja juuri tätä saavutusta tarkoituksemme on juhlia ja saada voimaa, että edelleenkin menestyisimme tässä tehtävässä. On siis paikallaan kertoa juhlien aikataulu ja ohjelma ja toivoa, että mahdollisimman moni Klubimme jäsen laittaisi ne jo tässä vaiheessa almanakkaansa.

* * * * *
JUHLIEN I KIERROS

22.9.2016 kello 15.00–16.00 Onnitteluiden vastaanotto Klubilla
22.9.2016 kello 16.00–17.00 Juhlakokous Klubilla
22.9.2016 kello 18.00–19.00 Juhlakonsertti Tampereen yliopiston juhlasalissa, jossa Mieskuoro Laulajat johtajanaan Paavo
                                                 Hyökki esittää isänmaallisia lauluja. Konsertin jälkeen nautitaan juhlakahvit.

* * * * *


JUHLIEN II KIERROS

24.9.2016 kello 18.00 alkaen nautitaan Klubin 125 -vuotisjuhlaillalliset Marskin salissa. Juhlapuheen pitää valtioneuvos Riitta Uosukainen ja musiikista vastaa Qool Quartet johtajanaan kenraaliluutnantti evp Heikki Nikunen. Tarkemmat tiedot juhlaillallisesta kerrotaan Klubin tiedotuslehdessä. 

* * * * *

Tuleva syksy on Klubilla suomalaisuuden ja tamperelaisuuden juhlaa. Koska klubilaiset tekevät juhlan, toivotamme teidät tervetulleiksi kaikkiin juhlatilaisuuksiimme.

                                            Risto Harisalo                     Pasi-Heikki Rannisto

                                               Esimies                                  Puheenjohtaja
Kommentit

Ole ensimmäinen kommentoija!

Kommentoi

Vain rekisteröityneet voivat kommentoida.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt ja haluat kommentoida, rekisteröidy tästä sivustolle.
Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sivustolle.

Julkaistu 01.08.2016