Katso

<< Palaa
VAPPU TAMPEREEN SUOMALAISEN KLUBIN NÄKÖKULMASTA

Vappu on kiinteä osa kansallista kulttuuriamme. Se on kaikille sitä viettäville kevään, ilon ja valon juhla. Vappu ilmentää perheiden yhdessäoloa ja perinteitä, suomen kieltä juhlapuheissa ja kulttuuria erilaisissa musiikkiesityksissä. 

Vaikka silloin tällöin kuulee väitettävän, että suomalaiset ovat hiljaisia, vakavamielisiä, syrjään vetäytyviä ja haluttomia heittäytymään juhlahumuun, vappu kumoaa kaikki nämä ja vastaavat väitteet. Tampereen Keskustori on ollut aatosta alkaen täynnä iloisia tamperelaisia ja kävelijät ovat valottaneet kadut. Klubimme vappulounasta nauttii ennätysmäärä klubimme jäseniä perheineen ja ystävineen. Monilla perheillä on vuosien ja vuosikymmenten aikana vakiintuneita vapputraditioita. Vappu kokoaa ystävät yhteen ja tutustuttaa ventovieraat toisiinsa.

Huumori kukkii vappuna, ilo kumpuaa pienistä asioista ja kevät tuo väriä elämään. Vappu on kuin sanaton tilinpäätös menneestä vuodesta. Talven kylmyys, lyhyet päivät ja syksyn sateet ovat jääneet taakse. Edessä on aurinkoa, lämpöä, rentoutumista, lepoa ja voimien kokoamista tulevan syksyn ja talven koitoksiin. Tällaista hetkeä on todella syytä juhlia. 

Ihmisillä on sisäänrakennettu läsnäolon ja yhteisyyden tunne, halu olla omiensa joukossa ja tarve tuntea olevansa hyväksytty ja arvostettu. Tampereen Suomalainen Klubi on jo vuosia vastannut näihin tarpeisiin eri tavoin, joista esimerkiksi vappulounas on osoittautunut hyvin suosituksi. Osallistujien mukaan tunnelma näillä lounailla on aina ollut välitön, iloinen, myönteinen ja henkeä rakentava eikä tämänkään vuoden vappulounas tee poikkeusta tästä säännöstä.

Vaikka yhteiskunnallisen elämän rytmi on nopea, kiihkeä ja ennakoimaton, yhdessäolo sallii meidän hetkeksi pysähtyvän ja arvioivan maailmanmenoa ikään kuin sen ulkopuolelta. Mitä vauhdikkaampaa elämä on, sitä enemmän ihmiset tarvitsevat pysähtymisen hetkiä ja paikkoja, sillä muutoin muutos voi karata käsistämme.

Yhdessäolo on oikein ymmärrettynä henkisesti vapauttavaa, innostavaa, voimia antavaa ja persoonallisuutta rakentavaa. Se purkaa mielen ylikuormitusta ja luo avaruutta ajatteluun. Ihmiset voivat terveellä tavalla yksilöityä vain suhteessa toisiinsa. 

Tampereen Suomalainen Klubi toivottaa jäsenilleen oikein iloista vappua ja hyvää kevättä ja kesää. 

Risto Harisalo (esimies)

Kommentit

Ole ensimmäinen kommentoija!

Kommentoi

Vain rekisteröityneet voivat kommentoida.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt ja haluat kommentoida, rekisteröidy tästä sivustolle.
Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sivustolle.

Julkaistu 30.04.2016