Katso

<< Palaa

Dosentti Marja-Liisa Manka esitelmöi Klubimme tammikuun kuukausikokouksessa suomalaisesta työelämästä. Hän on maamme johtavia työelämän tuntijoita ja kehittäjiä. Hän on ajatteluun haastava ja innostava esitelmöitsijä.

Mankan mukaan työelämässä on tällä hetkellä merkittäviä vahvuuksia ja vakavia heikkouksia. Heikkouksia ovat synkkä mieliala, masentuneisuus, työstressi, voimattomuuden tunne ja sairauspoissaolot. Hänen mielestään näiden ongelmien korjaaminen jo suhteellisen vaatimattomassa mittakaavassa voisi tuoda merkittävän avun mm. siihen kuuluisaan kilpailukykyloikkaan.

Erityisen lohduttavaa oli kuulla, että ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia ratkoa työelämän ongelmia kuin he uskovat. Työpaikkakiusaaminen on korvattava rakentavalla vuorovaikutuksella, epäluottamus luottamuksella, syrjäytyneisyys osallistumismahdollisuuksia omaan työhön lisäämällä ja opittu avuttomuus opitulla avuliaisuudella.

Mankan mukaan oman ajattelun kehittäminen on tärkeämpää kuin vaatia ratkaisuja muilta. Vaikka tämä ei ole helppoa, siinä onnistuminen tuottaa kuitenkin huomattavaa tyydytystä, kun ajattelu laajenee, ongelmat muuttuvat mahdollisuuksiksi ja siivet alkavat kannattaa. Manka korosti erityisesti, että hyvä tuottaa hyvää, ilo iloa, toivo toivoa ja rohkeus rohkeutta.

Mankan mukaan meidän on ”pidettävä huolta tärkeimmästä pääomasta, ihmisistä, koska innostuneissa, aloitekykyisissä ja sitoutuneissa työntekijöissä on tulevaisuuden menestys”.

Risto Harisalo (esimies)

 

 

 

 

 


Kommentit

Ole ensimmäinen kommentoija!

Kommentoi

Vain rekisteröityneet voivat kommentoida.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt ja haluat kommentoida, rekisteröidy tästä sivustolle.
Jos olet jo aiemmin rekisteröitynyt, kirjaudu sivustolle.

Julkaistu 19.01.2016